В Бурштині відкрили інклюзивну кімнату та кабінет здоров’я

У Бурштинській ОТГ завдяки конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками» з'явилися вже декілька проєктів з елементами безбар'єрності та інклюзії. Серед них – інклюзивна спортивно-ігрова кімната «Мрія кожного» в Бурштинській гімназії №1 та кабінет здоров'я в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір᾿я».

Інклюзивна спортивно-ігрова кімната - це приміщення для реабілітаційних занять, зняття стресу і відновлення сил. Вона облаштована масажними килимками, спортивним інвентарем, пуфами, драбинкою з обладнанням для пресу та спини та цікавими ілюстраціями. Ця кімната допомагає дітям зміцнити здоров’я відповідно до реабілітаційної програми, повернути душевну рівновагу, нормалізувати нервову систему.

Схоже місце облаштоване й у реабілітаційному центрі «Довір᾿я», однак в 2021 році працівники центру спрямували свої сили та виграли грант від ДТЕК на закупівлю медичного обладнання для своїх вихованців. Тут і шафа для медикаментів, і медичні ваги, кушетка, шведська стінка, дошка Євмінова, килими, балансири, експандери, комплекс для дітей «Балансуючий шлях» та багато іншого. Все для можливості повноцінної реабілітації вихованців закладу.

«Ми дуже раді, що маємо таку можливість від компанії ДТЕК розвивати наш реабілітаційний центр. За останні роки для наших вихованців вдалося провести ремонти приміщення та фасаду, облаштувати тераси і зручний павільйон, встановити інклюзивний майданчик та сухий басейн», - коментує Марія Оршуляк, директорка Центру «Довір’я».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.