Уродженець Грузії, який скоював крадіжки з автомобілів, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Грузії, який у 2018 році скоїв три крадіжки в Івано-Франківську.

Обвинувачений скоїв три крадіжки з автомобілів у липні-вересні 2018 року.

5 липня 2018 року проник у салон автомобіля по вул.Галицькій і вкрав майже 95 тис. гривень з кишені куртки.

7 вересня 2018 року викрав з салону автомобіля мобільний телефон вартістю більше 3 тис. гривень.

15 вересня 2018 року з салону автомобіля по вул.Гарбарській вкрав гроші та травматичний пістолет на загальну суму 21 тис. гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що вчиняв крадіжки, бо був молодий і діяв нерозсудливо. У вчиненому обвинувачений щиро кається, збитки він добровільно в повному обсязі відшкодував. Не відшкодував збитки одному потерпілому, бо той не з’являється в суд, але визнав повністю його цивільний позов. Просив суд його суворо не карати - волі не позбавляти.

З досудової доповіді про обвинуваченого вбачається середній рівень ризику ймовірності вчинення повторного кримінального правопорушення, та середній рівень ризику небезпеки для суспільства, у тому числі для окремих осіб, а виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства, в тому числі окремих осіб.

Суд визнав обвинуваченого винним і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль за участю прокурорів Манелюк І.В., Федорина І.І.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.