На Долинщині обговорять кандидатів у старости кількох сіл

З 20 жовтня у Долинській громаді утворена комісія з проведення громадського обговорення щодо кандидатур на посади старост у старостинських округах, де їх не було призначено.

А саме: Надіївський старостинський округ, Великотур’янський старостинський округ, Новичанський старостинський округ, Солуківський старостинський округ, Княжолуцький старостинський округ, Рахинянський старостинський округ.

20 жовтня у ході засідання члени комісії затвердили графік проведення громадського обговорення в старостинських округах та оголошення про прийом заяв на кандидатури старост для розміщення у Віснику міської ради та на офіційному веб сайті Долинської міської ради і на дошках оголошень в старостинських округах.

Визначено термін прийому заяв – з 25 жовтня по 5 листопада цього року. В подальшому, відбудеться громадське обговорення кандидатур старостів в старостинських округах впродовж 14-ти календарних днів – з 9 листопада по 22 листопада цього року.

Опитування громадян буде проводитися шляхом відвідування кандидатами на посаду старости місць проживання громадян старостинського округу, що є повнолітніми і мають право голосу на виборах згідно пред’явленого паспорту особи.

Після проведення підрахунку голосів, члени комісії подадуть міському голові протокол про результати громадського обговорення кандидатур.

«Комісія буде подавати міському голові на внесення кандидатур на затвердження сесії Долинської міської ради в черговості до кількості отриманих голосів, з більшої кількості до меншої. З кількістю жителів до 1500 – потрібно не менше 20 відсотків голосів. З кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч і більше – 17 відсотків голосів», – зазначає заступник міського голови Тарас Оглаб’як.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.