Прикарпатець, який продавав цигарки без акцизу, заплатить штраф

Тисменицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який продавав незаконно виготовлені тютюнові вироби.

Встановлено, що впродовж серпня-вересня 2021 року обвинувачений, не будучи зареєстрованим у встановленому законом порядку як суб’єкт господарювання, не маючи відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та/або ліцензії на право оптової торгівлі тютюновими виробами, переслідуючи корисливу мету, направлену на отримання прибутку, незаконно придбав з метою збуту, зберігав з цією метою, а також збував та транспортував з метою збуту незаконно виготовлені тютюнові вироби.

З цією метою придбав у невстановлених слідством осіб тютюнові вироби на ринку у Чернівцях та через замовлення у мережі Інтернет.

У подальшому, упродовж серпня-вересня 2021 року обвинувачений здійснював збут вказаних незаконно виготовлених тютюнових виробів на території продовольчих та побутових ринків у м. Коломиї, смт. Заболотові та с. Павлівці.

Під час обшуку на території авторинку у с.Павлівці в обвинуваченого вилучено більше 8 тисяч пачок цигарок відомих брендів без марок акцизного податку.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена 21 вересня 2021 року між прокурором Поп’юком В.Д., який наділений повноваженнями в даному провадженні, та підозрюваним за участю захисника.

Зі змісту угоди встановлено, що підозрюваний в ході досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України. Сторони дійшли згоди, що за вчинення зазначеного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, підозрюваному необхідно призначити покарання у виді штрафу в розмірі 5 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, та призначив йому узгоджене сторонами угоди покарання у виді штрафу в розмірі 5 000 (п`яти тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок винесла суддя Дзвенислава Гриньків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.