У ПНУ розпочалась міжнародна наукова конференція імені Дмитра Фреїка

12 жовтня розпочала роботу XVIIІ Міжнародна конференція з фізики і технології тонких плівок та наносистем (МКФТТПН-XVII) імені Дмитра Фреїка.

Конференція організована Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника і носить ім’я засновника конференції, відомого українського вченого, професора Прикарпатського університету Дмитра Михайловича Фреїка, яку він вперше організував в травні 1975 року. Міжнародний науковий форум триває впродовж 4-х днів. Заходи, передбачені програмою, як і сьогоднішнє відкриття, відбуваються у змішаному форматі.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася проректорка з наукової роботи ПНУ, професорка Валентина Якубів.

«Тематика сьогоднішньої конференції є надзвичайно актуальною, оскільки питання матеріалознавства, наноматеріалів, наноструктур – це питання майбутнього. Досліджувана тематика зробила конференцію широко відомою за межами України. Сьогодні на конференції також маємо представлені нові наукові доробки вчених з різних країн світу. Відрадно, що матеріали XVIII Міжнародної Фреїківської конференції з фізики і технології тонких плівок та наносистем будуть опубліковані у міжнародних наукових виданнях Web of Science та Scopus», – зазначила у вітальному слові Валентина Якубів.

Як зауважив голова оргкомітету міжнародної конференції, завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла фізико-технічного факультету ПНУ, професор Володимир Прокопів близько півтисячі науковців з різних країн світу надіслали близько 200 тез своїх наукових робіт. У рамках програми конференції з доповідями виступлять українські вчені, у тому числі, й науковці Прикарпатського національного університету, а також науковці з Польщі, Угорщини, Литви, Азербайджану, Словаччини, Ізраїлю, Німеччини та США.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.