Прикарпатець, який обкрадав односельців, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв ряд крадіжок у вересні 2020 року.

20 вересня 2020 року обвинувачений у с.Пасічні Надвірнянського району викрав з багажника автомобіля повітряний насос вартістю менше 300 гривень.

23 вересня у с.Пасічні під час їзди на автомобілі пошкодив колесо. Побачив поряд чужий автомобіль, відкрутив колесо вартістю 400 гривень і викраденим майном розпорядився на власний розсуд.

Вночі 24 вересня у с.Пасічні в обвинуваченого закінчився бензин. Він проник до чужого гаража, звідки викрав ланцюгову пилу вартістю 1424 гривні. Чоловік продовжив пошуки пального і через годину виявив автомобіль, з салону якого викрав інструменти для ремонту.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачений за допомогою монтажної лопатки пошкодив запірну планку вхідних дверей підсобного приміщення гаражу та проник всередину, звідки викрав полімерну каністру вартістю 30,00 гривень, із вмістом пального категорії А-95 об`ємом 10 літрів вартістю 229 гривень, а також інші інструменти для ремонту. Після вчинення крадіжки, місце вчинення злочину покинув та викраденим майном розпорядився на власний розсуд, Таким чином, потерпілому заподіяв майнову шкоду у розмірі 1 360 гривень.

Обвинувачений визнав свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України та у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України. У судовому засіданні зазначив, що він придбав автомобіль, яким користується. Однак, сім’я його не має великого достатку, а тому він не має коштів на купівлю деталей чи пального. Через це у нього виник умисел на вчинення крадіжок у мешканців села. Він придивлявся, у кого саме є автомобіль та вчиняв крадіжки речей, які йому були потрібні. У вчиненому щиро розкаявся, пояснив, що усвідомив свою провину та наслідки вчинення таких дій, просив його суворо не карати. Зазначив, що знайде роботу і більше такого не буде робити.

Суд визнав чоловіка винним та визначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 3 (три) роки.

Вирок винесла суддя Віта Матолич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.