Марцінків обіцяє почати опалювальний сезон з 18 жовтня

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв розпочати опалювальний сезон з 18 жовтня. Про це він заявив на оперативній нараді.

Марцінків доручив розпочати запуск опалення з лікарень та дитячих садків.

На нараді з’ясувалось, що невідомі викрали запірну арматуру у мікрорайоні БАМ. Постраждали 26 будинків. Комунальники пообіцяли оперативно вирішити проблему.

Марцінків поставив завдання якнайшвидше відключити місто від центрального опалення. Мер переконаний, що газ для мешканців завжди буде дешевшим, ніж для теплопостачальних підприємств.

«На наступний рік я хочу, щоб 300 будинків відключилося. Таке завдання стоїть. Усі школи і садки, щоб побудували котельні. Думайте як. Чим швидше ми це зробимо - тим швидше ми відмучаємося. Тим швидше у нас не буде проблем з опалювальним сезоном. Включіться у цю роботу. Люди хочуть. Дайте нам безвідсоткові кредити, тільки, щоб знятися з тої голки теплопостачання. Теплопостачання централізоване - це лавочка для всіх. На цьому заробляють газовики, олігархи, ті, що там пасуться біля тих теплокомуненерго. Чим швидше ми відключимося - тим швидше місто позбавиться одної проблеми. А газ завжди буде для населення дешевший. Яка би влада не прийшла - завжди буде хотіти подобатись людям. І завжди буде газ для людей дешевший. Поки ми це не зрозуміємо і не відкинемо той совок - нічого не буде. Наше завдання - друге місто після Ужгорода, яке відключилось від центрального опалення», - сказав Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.