В Івано-Франківську заборгованість по орендній платі становить більше 8 млн. гривень

За результатами діяльності самоврядного контролю за вісім місяців цього року до міського бюджету перераховано майже 11 млн гривень за оренду комунального майна у тому числі завдяки проведеній претензійно-позовній та інформаційно-роз’яснювальній роботі. Про це під час оперативної наради у міського голови повідомив директор Департаменту комунальних ресурсів Ігор Гриненько.

Ще понад млн гривень сплачено за відшкодування безпідставно збережених коштів з використання земельних ділянок комунальної власності.

Говорячи про комунальне майно, посадовець зауважив, що заборогованість з орендної плати та неустойки в громаді становить 8 675 300 грн, з них: 3 235 600 грн – заборгованість по діючих договорах оренди; 1 867 900 грн – заборгованість по припинених договорах оренди; 3 571 800 грн – неустойка. «Щодо даної заборгованості Департамент комунальних ресурсів спільно Департаментом правової політики проведена претензійно правова робота і справи про стягнення перебувають на розгляді у судах та на виконанні в органах ДВС», – сказав він.

Як значив Ігор Гриненько, упродовж восьми місяців Департаментом підготовлено й направлено 114 листів та претензій про неналежне виконання умов договорів на загальну суму 5 420 000 грн; 5 виконавчих документів в органи державної виконавчої служби на загальну суму 158300 грн; матеріали по 12 об’єктах на загальну суму 3 230 400 грн направлено в ДПП та окружну прокуратуру Івано-Франківська для звернень до суду із позовними заявами про розірвання договорів, звільнення нежитлових приміщень та стягнення заборгованості; проведено 18 підсумкових перевірок дотримання умов договорів купівлі-продажу комунального майна на суму 36,65 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.