Лікарні Івано-Франківщини отримають препарат Ідурсульфаза для лікування орфанних метаболічних захворювань

Препарат Ідурсульфаза на сумму 3,743 млн грн. надійде найближчим часом до лікарень Івано-Франківщини. Про це повідомили пресслужбі МОЗ України.

Препарат закуплений за державний кошт і пацієнти отримуватимуть його безкоштовно. Розподіл ліків між місцевими закладами охорони здоров’я здійснює обласний департамент охорони здоров’я.

«Ідурсульфаза отримана за допомогою технологій генної інженерії (лабораторне внесення генетичної інформації у людські клітини), використовується в якості замісної тривалої ферментної терапії для лікування дітей та дорослих при мукополісахаридозі ІІ, замінюючи фермент, рівень якого є недостатнім в організмі, розщеплюючи вуглеводи в уражених клітинах, які можуть накопичуватися в організмі, викликаючи збільшення органів, аномальну структуру кісток, зміни рис обличчя, проблеми з диханням, серцем, втрату зору та зміни розумових або фізичних здібностей», - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом цей лікарський засіб буде доступний у лікарнях.

Довідка.

Орфанні хвороби — це вроджені або набуті захворювання, які трапляються вкрай рідко — рідше ніж один випадок на 2000 населення країни. 80% цих захворювань генетично обумовлені. Вони не лише мають тяжкий і хронічний перебіг, але й супроводжуються зниженням якості та скороченням тривалості життя пацієнтів. Такі люди зазвичай потребують дороговартісного, безперервного та пожиттєвого лікування.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.