В Івано-Франківську відбулись змагання з легкоатлетичних метань пам’яті Івана Шарого

8 вересня у спортивному комплексі імені А. П. Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу стартували Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань пам’яті заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту Шарого Івана Григоровича.

Протягом 8-9 вересня на стадіоні ІФНТУНГ за першість боротилися понад 60 спортсменів різних вікових категорій: наймолодші (6-8 років) та дорослі метальники ядра, спису, молота та диску. Саме в цих дисциплінах багато десятиліть тренував легкоатлетів Іван Шарий. До участі у турнірі долучились не лише прикарпатські легкоатлети, але й спортсмени з Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

За роки своєї роботи Іван Григорович виховав цілу плеяду спортсменів-легкоатлетів, серед яких – Роман та Василь Вірастюки, Назар Павлів, Тетяна Ляхович, а також учасниця Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Галина Облещук та інші. Загалом заслужений тренер України підготував 44 майстрів спорту, 9 майстрів спорту міжнародного класу, чемпіонів Європи та світу, учасників Олімпійських ігор. За свої заслуги у 2001 році Івана Григоровича назвали людиною десятиліття у спорті Івано-Франківська.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.