Прикарпатець, який вирощував коноплі для власного вживання, заплатить штраф

Тисменицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вирощував коноплі для власного вживання.

На початку березня 2021 року, у обвинуваченого, який є особою, що вживає наркотичні засоби, та з даного приводу йому надається замісна підтримувальна терапія в КНП «Прикарпатський наркологічний центр», виник злочинний умисел на вирощування рослин коноплі для власного вживання.

В Івано-Франківську у невстановленого чоловіка, він придбав насіння коноплі, яку висадив на земельній ділянці, що належить його сестрі.

Обвинувачений прополював та просапував рослини до їхнього дозрівання. Потім 4 рослини зрізав, а 22 залишив на місці посіву. Вказані 26 рослин згідно висновку експерта Івано-Франківського НДЕКЦ є нарковмісними рослинами роду Коноплі (Cannabis).

Згодом незаконно виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс загальною вагою 96,139 грам, який зберігав для власного вживання, без мети збуту.

Наркотичні засоби вживав шляхом викурювання за допомогою саморобного пристрою з пластикових пляшок.

Суд зазначає, що до обвинувального акту додана письмова заява обвинуваченого, складена у присутності захисника, щодо добровільності беззаперечного визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження згідно з ч.2 ст.302 КПК України та згоди з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні.

Суд остаточно визначив покарання обвинуваченому за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням, у виді штрафу в розмірі одна тисяча п`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в твердій грошовій сумі становить 25500 (двадцять п`ять тисяч п`ятсот) грн.

Вирок виніс суддя Руслан Струтинський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.