Прикарпатець, який продавав підроблений алкоголь, заплатить штраф

Снятинський районний суд виніс вирок уродженцю Снятинщини, який організував збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

У травні 2020 року в обвинуваченого виник умисел на незаконне збагачення шляхом незаконного придбання, зберігання з метою збуту, транспортування з цією метою, а також збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

При цьому обвинувачений не був особою, яка зареєстрована як суб`єкт підприємництва у законному порядку та не мав відповідних дозволів (ліцензії), якими встановлювався порядок виробництва й обігу підакцизних товарів.

У травні 2020 року обвинувачений придбав 30 ящиків горілки відомих торгових марок. Алкоголь продавав у смт.Заболотові.

Таким чином, упродовж травня 2020 - травня 2021 років обвинувачений придбав незаконно виготовлені алкогольні напої, зберігав їх з метою наступної реалізації і транспортував з метою збуту.

Згідно висновків експертизи, надані на дослідження алкогольні напої за органолептичними показниками (наявністю сторонніх домішок), міцністю та фізико-хімічними показниками не відповідали вимогам ДСТУ.

Крім того, на алкогольній продукції були наклеєні підроблені марки акцизного податку.

7 червня 2021 року між обвинуваченим та прокурором у кримінальному провадженні Доскоч М.М. була укладена угода про визнання винуватості відповідно до вимог ст. 473 КПК України.

Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав. Він пояснив, що придбав алкогольні напої із підробленими марками акцизного податку на ринку в м. Чернівці. Вказані алкогольні напої були необхідні для проведення весілля, яке мав проводити його рідний брат. Однак, через карантинні обмеження у зв`язку з COVID-19 весілля не відбулося і він вирішив продати ці алкогольні напої з акцизними марками. Під час продажу алкогольних напоїв був затриманий працівниками поліції. Просив затвердити угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду від 07 червня 2021 року у кримінальному провадженні про визнання винуватості між прокурором у кримінальному провадженні Доскоч М.М. та обвинуваченим.

Суд призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102 000 (сто дві тисячі) грн.. з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок виніс суддя Ігор Сегін.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.