Померла громадська діячка Романія Постолянюк

5 серпня померла громадська діячка та колишня депутатка Івано-Франківської обласної ради Постолянюк Романія Антонівна.

«Не стало доброго вчителя, мудрого керівника, політика, провідника громади, патріота, натхненника і подвижника. Романія Антонівна залишила після себе цілий вибудуваний нею світ... Вона пройшла всі освітянські сходинки - від вчителя, директора школи і до очільниці освіти в області. Вона була політиком і громадським діячем. Для багатьох з нас була і буде прикладом для наслідування, прикладом патріотизму і любові до рідної землі. У пам'яті ямничан залишаться чудові літературні та народознавчі заходи, вечори пам'яті, творчі зустрічі, які організовувала і проводила Романія Антонівна. Вона була авторитетом для не одного покоління. Це людина, яка вміла мудро порадити і підтримати. Нам не вистачатиме її цікавих ідей і того запалу, з яким вона горіла в кожній справі, за яку бралась. Нехай Господь прийме її душу до Царства Небесного, а ми збережемо про неї світлу і добру пам'ять», - повідомили у Ямницькому ліцеї.

Довідка.

Романія Постолянюк народилася 23 лютого 1952 року в селі Ямниці. За освітою була педагогом, вчителькою української мови.

На початку 90-х років Романія Постолянюк стояла біля витоків Народного Руху України на Тисмениччині, а згодом — стала активною учасницею Помаранчевої революції. Була депутаткою Івано-Франківської обласної ради 4 та 5 демократичних скликань. Згодом — заступницею голови обласної ради. Працювала заступницею голови ОДА у 2005-2007 роках. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.