У Крилосі завершилась всеукраїнська проща

Протягом двох днів прочани з різних куточків Прикарпаття, цілої України та навіть з-за кордону, перебували на крилоській горі в молитві, бравши активну участь у щорічній прощі.

Вже від ранку люди масово почали приїжджати та приходити до Княжої гори в Крилосі, тому Патріарха гучними оваціями вітали понад десять тисяч вірних. Місцева молодь вручила Предстоятелю хліб та сіль, як знак гостинності, а духовенство запросило Блаженнішого очолити святочне богослужіння.

Спершу Глава УГКЦ освятив український прапор, який урочисто винесли учні Католицького ліцею св. Василія Великого. Освячення відбулося з нагоди 30-ліття проголошення Незалежності України. Згодом прапор буде святково піднятий на вічевому майдані у Івано-Франківську.

В часі проповіді Патріарх Святослав звернувся до слухачів з словами про те, що ми приходимо на прощу перевірити, чи добрим шляхом йдемо по житті.

«Найперше ми приходимо на прощу, щоб приступити до Таїнства покаяння. Під час особливого моменту, коли відчуваємо на своїй розслабленій душі радість покаяння і прощення, зникає тягар гріхів. Розслаблений тілом часом є іконою, виразником певних наслідків, які мають гріх у нашому житті. Через нашу грішність ми часто втрачаємо життєві орієнтири, тіло перестає підкорятися душі», – наголосив на важливості покаяння Блаженніший Святослав.

Серед іншого Предстоятель УГКЦ звернув особливу увагу на те, що саме завдяки події, якій приурочена проща в Крилосі, ми можемо молитися у цьому місці паломництва. Адже, 425 років тому, у місті Брест (Білорусія) на соборі древньої Київської Митрополії було відновлено життєдайну єдність нашої Київської Церкви з наступником св. апостола Петра, що на Римському престолі.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитись Символ Віри, в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив всім повний відпуст.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир, в свою чергу, висловив слова подяки усім, хто спричинився до проведення цьогорічної Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Окремо, Владика склав вітальні слова Блаженнішому Святославу за його візит та постійну батьківську підтримку.

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» в наміренні кращої долі Батьківщини України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.