Зловмисники, які скоїли збройне пограбування, відбулись умовними термінами

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок двом зловмисникам, які скоїли збройне пограбування.

Обвинувачені відкрито викрали чуже майно, за попередньою змовою групою осіб та грубо порушили громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

19 травня 2019 року близько 23:00 обвинувачені рухаючись автомобілем "Volkswagen Golf", на ділянці дороги в с. Вербівці Городенківського району безпричинно, з хуліганських спонукань вступили у конфлікт водієм, який рухався автомобілем марки "Фіат скудо".

Під час конфлікту обвинувачений, заблокував рух автомобіля, яким керував потерпілий. Після зупинки транспортних засобів, обвинувачені вийшли із автомобіля та направились в бік потерпілого, який в свою чергу також вийшов з автомобіля.

Зловмисник грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, використавши заздалегідь заготовлений перероблений самозарядний гладкоствольний пістолет марки "ПСШ 790" здійснив постріл у водія та два постріли і кілька ударів ногами по правому передньому крилу, правому дзеркалу заднього виду та вітровому склу транспортного засобу, що належить потерпілому.

Внаслідок протиправних дій потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді рубця лівої сідниці, що згідно висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень та спричинено матеріальні збитки пошкодженням автомобіля, які згідно висновку експерта складають 12500 гривень.

В свою чергу, другий обвинувачений, використовуючи заздалегідь заготовлений балончик із аерозолем, розпилив його вміст в обличчя потерпілому та ще одній особі, яка перебувала в автомобілі останнього, спричинивши фізичний біль.

Крім того, під час вчинення зазначених хуліганських дій, другий обвинувачений підійшов до автомобіля, де перебувала потерпіла та вирвав із її рук сумку, в якій знаходились грошові кошти в сумі 22 000 гривень та 300 доларів США, після чого покинули місце події, спричинивши потерпілим майнову шкоду на загальну суму майже 30 тис. гривень.

Свою вину у скоєних злочинах обвинувачені визнали у повному обсязі, погодились зі всіма кваліфікуючими ознаками кримінальних правопорушень за обставин, викладених у обвинувальному акті.

Потерпілі в судові засідання за весь період розгляд справи не з’явилися, подали суду заяви про розгляд справи без їх участі, про відсутність будь-яких претензій до обвинувачених та вказали, що просять не позбавляти їх волі.

Суд визнав обох обвинувачених винними і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнив обвинувачених від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком - три роки.

Вирок виніс суддя Володимир П’ятковський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.