У Музеї писанкового розпису оновлять експозицію

Музей писанкового розпису розпочав роботу над масштабним проєктом «Оновлення й модернізація експозиції Музею писанкового розпису – філії Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського».

«У результаті реалізації проєкту в єдиному в світі музеї писанок відбудеться заміна експозиційного обладнання й освітлення, в інтер’єрі з’являться відеоінсталяція та об’ємно-просторова вітражна композиція, а завдяки адаптованим брошурам і тактильним формам експозиція стане більш доступною для осіб з порушеннями зору. Через впровадження сучасних технологій та використання нових форми і методів подачі експозиції, ми також популяризуватимемо оцифровані музейні фонди, демонструватимемо відеоролики із субтитрами українською та англійською мовами, онлайн екскурсією та майстер-класами в експозиції. Завдяки використанню мультимедії, у найпривабливіший для сучасного відвідувача спосіб, ми знайомитимемо якнайширшу аудиторію з унікальною колекцією музею», - повідомили в музеї.

Крім того, за кошти доброчинців в музеї оновили фасад і водночас запланували осучаснення експозиції всередині сфери «яйця», де представлено традиційні писанки Гуцульщини, Покуття й Буковини. Власне вони і започаткували колекцію єдиного в світі Музею писанкового розпису, що налічує тепер понад 12 тисяч писанок з усіх регіонів України та 34 країн світу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.