Поліцейський, який скоїв смертельну аварію, отримав чотири роки ув’язнення

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок поліцейському, який скоїв смертельну аварію на Коломийщині.

3 червня 2019 року приблизно о 13:00 обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Мазда 6», у селі Лісному Хлібичині Коломийського району порушив ряд пунктів Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «Део Нексія».

У результаті зіткнення загинули водій та пасажирка автомобіля «Део Нексія».

На момент аварії обвинувачений працював поліцейським сектору реагування патрульної поліції № 4 Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вказав, що обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди визнає повністю, не визнає тільки обтяжуючу обставину - перебування його в стані алкогольного сп’яніння під час інкримінованих йому дій.

Крім того, вказав, що після скоєння ДТП турбувався про потерпілих, про що вказували свідки у судовому засіданні. У вчиненому щиро розкаюється, дуже шкодує, що так сталося, розуміє протиправність своїх дій, за що готовий нести покарання, просить вибачення у потерпілих, просить суворо не карати та не позбавляти волі, добровільно відшкодував під час досудового розслідування кримінального провадження трьом потерпілим заподіяну моральну та майнову шкоду у сумі 20 000 євро, намагався самостійно та його родичі відшкодувати шкоду потерпілим.

В ході судового розгляду не було достовірно встановлено, що обвинувачений на момент цієї події керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Судово-медичним експертом-токсикологом КЗ ЛОР «Львівське ОБСМЕ» вказано, що в крові обвинуваченого виявлено етиловий спирт в кількості 1,32 ‰ (проміле). Однак, суд вирішив, що доказів щодо ухвалення постанови прокурора про відбирання біологічних зразків у обвинуваченого, постановлення ухвал слідчим суддею про відібрання біологічних зразків крові обвинуваченого, а також щодо тимчасового доступу до зразків крові, відібраних 03.06.2019 лікарем, суду не надано.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді позбавлення волі на строк чотири роки, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Крім того, обвинувачений виплатить двом потерпілим по 200 тис. гривень, ще одному потерпілому - 70 тис. гривень, потерпілій - 50 тис. гривень.

Вирок винесла суддя Богдана Беркещук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.