На Верховинщині планують розмістити гірсько-патрульну роту Нацгвардії

1 липня у Верховинській РДА відбулася робоча зустріч з представниками окремої гірсько-патрульної роти Національної гвардії України, які базуються на території Івано-Франківської області.

Темою зустрічі стало обговорення питання облаштування пункту тимчасового базування підрозділу гірсько-патрульної роти на території Верховинського району.

За словами представника підрозділу підполковника Б. Богдана діяльність окремої гірсько-патрульної роти базується на основі досвіду колег сусідніх європейських держав, зокрема Румунії. У разі розміщення на території району такого пункту, спільно у взаємодії з поліцією та іншими службами підрозділ зможе виконувати завдання з охорони громадського порядку не тільки в населених пунктах, але і в гірський місцевості. На даний час в резерві військової частини знаходяться ряд спецтехніки, зокрема високопрохідні вантажні та легкові автомобілі, снігоходи та гірськолижне спорядження, квадроцикли та інше обладнання, які ми можемо використовувати в разі виникнення надзвичайних ситуації у важкодоступних гірських населених пунктах, що значно допоможе рятувальникам та територіальним громадам району.

«Звичайно, розміщення пункту гірсько-патрульної роти на території нашого району є позитивним чинником. Оскільки район є туристичним, зі складним рельєфом та маршрутами численні туристи та туристичні групи часто потребують допомоги в горах. Тому на мою думку підрозділ, в разі потреби, може бути задіяний для надання допомоги, пошуку чи інших цілях. Зі сторони районної влади буде повне сприяння в допомозі та пошуку території та приміщення для базування такого підрозділу», - зазначив голова Верховинської РДА Василь Бровчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.