Марцінків їздив на нараду за участю Зеленського

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків взяв участь у першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних у Хмельницькому. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Разом з Президентом, головами обласних центрів, адміністрацій міських та сільських громад обговорили низку питань, які стосуються органів місцевого самоврядування. А саме:

  • 1. передачу закладів професійно-технічної освіти на баланс місцевого самоврядування. Вчергове президент обіцяв їх передати. Побачимо, що з цього вийде.
  • 2. додаткові ресурси на енергозбереження, які передбачені державою в наступному році як субвенція органам місцевого самоврядування.
  • 3. реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції. На мою думку, в цьому питанні є багато загроз. По-перше, в плані централізації. А по-друге, автором реформи є народна депутатка України Олена Шуляк, яка представляє будівельне лобі. Нагадаю, що саме вона внесла законопроект, яким було скасовано пайову участь і таким чином органи місцевої влади втратили додаткові кошти на будівництво дитячих садочків і шкіл.
  • 4. списання боргів теплопостачальним організаціям для того, щоб ввійти в наступний опалювальний сезон.
  • 5. закони, які допоможуть створювати індустріальні парки.
«Зустріч була насичена. Тепер головне, щоб центральна влада дослухалася до нас та виконала свої обіцянки», - зазначив Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.