Під Івано-Франківськом нацгвардійці тренувались з румунськими колегами

Неподалік Івано-Франківська на базі Навчального центру Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України відбулись спільні практичні навчання між жандармерією округу Сату-Маре та військовою частиною 1241.

Спільне навчання проводиться рамках транскордонного співробітництва Національної гвардії України та Жандармерії Румунії.

«Це є завершальнийпрактичний захід у рамках одного із чотирьох проєктів міжнародного співробітництва між Національною гвардією України та Жандармерією Румунії «Зміцнення транскордонної безпеки», де військова частина 1241 є бенефіціаром», - розповів командир військової частини 1241 полковник Роман Науменко. -Спільне навчання проводиться по тематиці дій на прикордонній зоні, де сторони демонструють тактику своїх дій у разі перетинання невстановлених осіб державних кордонів. Надалі, ми також будемо проводити роботу по вдосконаленню наших можливостей».

Нацгвардійці продемонстрували румунським колегам обладнання, екіпіровку, спеціальну техніку та засоби, що використовуються ними для виконання завдань за призначенням. Окремо зупинились на обладнанні, яке дозволяє оперативно керувати діями підрозділів, які виконують завдання у відриві від пунктів постійної дислокації.

Окрім ознайомлення із різноманітними засобами для виконання завдань за призначенням, присутнім було продемонстровано практичні дії підрозділу Нацгвардії під час розшуку та затримання великою групи осіб, які в незаконний спосіб перетнула державний кордон України із суміжної держави.

Своєю чергою румунські жандарми продемонстрували нацгвардійцям, тактику їхніх дій під час затримання злочинців, порядок обшуку затриманих, та дії у складі двох підрозділів, з метою затримання осіб, що незаконно перетнули державний кордон.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.