На Івано-Франківщині лісгосп підозрюють у несплаті податків

Під час проведення перевірки одного з лісгоспів області працівники податкової служби виявили факти отримання підприємством фіктивних послуг. У такий спосіб господарство намагалося занизити сплату податків. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

«Господарство начебто отримало послуги з лісозаготівлі від 5 підприємців на загальну суму 955 тисяч гривень – однак, як з’ясувалося під час перевірки, лише на папері – підтвердити реальність наданих послуг на підприємстві так і не змогли. Також податківцями встановлено розбіжність даних, що містяться в звітності, з даними бухгалтерського обліку на 237,8 тисяч гривень. Як наслідок - собівартість реалізованої продукції підприємство завищило на 1,19 мільйона гривень, та, відповідно, занизило сплату податку на прибуток на 214,7 тисяч гривень. Окрім того, через недостовірні дані фінансового результату підприємства, відбулося й заниження частини чистого прибутку (доходу), що відраховується до державного бюджету, на загальну суму 775, 2 тисяч гривень. Також, “завдяки” фіктивній співпраці з ФОПами, підприємство занизило нарахування та сплату з ПДВ майже на 36 тисяч гривень», - йдеться у повідмоленні ДПС в Івано-Франківській області.

За виявлені порушення податкового законодавства лісгоспу доведеться сплатити до бюджету держави 1,27 мільйона гривень податкових зобов’язань та штрафних санкцій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.