Верховний суд заборонив ЦВК реєструвати Вірастюка народним депутатом

29 квітня 2021 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув справу № 9901/117/21 за позовом Політичної партії «За майбутнє» до Центральної виборчої комісії, треті особи: кандидати в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 87 на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року Олександр Шевченко, Василь Вірастюк, Політична партія «Слуга народу».

Позивач просив визнати протиправними дії ЦВК від 22 квітня 2021 року щодо встановлення результатів виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87 на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року, визнати неможливим встановлення достовірних результатів проміжних виборів народного депутата України в цьому окрузі, визнати протиправним і скасувати протокол ЦВК від 22 квітня 2021 року про результати виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 87 і зобов’язати ЦВК прийняти рішення про проведення повторних виборів у цьому окрузі.

Суд відмовив у задоволенні адміністративного позову.

Крім того, у ході розгляду справи представник позивача подав заяву про забезпечення позову. Ухвалою Верховного Суду від 29 квітня 2021 року задоволено заяву ПП «За майбутнє» про забезпечення позову шляхом заборони ЦВК вчиняти дії з реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом України до набрання законної сили рішенням у справі № 9901/117/21.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а в разі його апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана у дводенний строк з дня його проголошення до Великої Палати Верховного Суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.