Коломиянин, який нападав на жінок з ножем, відсидить майже сім років

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо уродженця Коломиї, який вчиняв напади на жінок та забирав у них кошти та цінності, погрожуючи ножем.

Обвинувачений під час непогашеної судимості за умисний злочин проти власності, передбачений ч. 2 ст. 187 КК України, на шлях виправлення не став, правильних висновків для себе не зробив та 9 жовтня 2016 року приблизно о 08.00 год. в м. Коломиї, по вул. Валова, з метою заволодіння чужим майном вчинив напад на потерпілу та, погрожуючи їй насильством, небезпечним для життя та здоров`я, шляхом прикладання до її горла ножа господарсько-побутового призначення та відкрито заволодів її грошовими коштами в сумі 40 грн.

Продовжуючи свої злочинні дії, того ж дня приблизно о 08 год. 20 хв. в м. Коломиї, по вул. Бандери, на території «Польського кладовища» обвинувачений, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, діючи умисно, керуючись корисливими мотивами, вчинив напад з метою заволодіння чужим майном на потерпілу і, погрожуючи їй насильством, небезпечним для життя та здоров`я, із застосуванням ножа господарсько-побутового призначення відкрито заволодів її грошовими коштами у сумі 700 грн.

Крім того, 9 жовтня 2016 року о 08.40 год. в м. Коломиї, по вул. Шкрумеляка, обвинувачений з тією ж метою, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, умисно, керуючись корисливими мотивами, вчинив напад на потерпілу і, погрожуючи їй ножем господарсько-побутового призначення, відкрито заволодів її грошовими коштами в сумі 100 грн.

Крім того, цього ж дня приблизно о 08.50 год. в м. Коломия, по вул. Лисенка, аналогічним чином з метою заволодіння чужим майном обвинувачений вчинив напад на потерпілу і, прикладаючи до її горла ніж господарсько-побутового призначення та погрожуючи їй насильством, небезпечним для життя та здоров`я, намагався відкрито заволодіти її сумкою із ноутбуком, однак, не зміг вирвати її з рук, оскільки потерпіла вчинила йому опір. В результаті розбійного нападу із застосуванням ножа спричинив потерпілій легкі тілесні ушкодження у вигляді різаної рани лівої китиці, які спричинили короткочасний розлад здоров`я.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому обвинуваченні визнав та пояснив суду, що розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати, оскільки він відшкодував шкоду, що підтверджується заявами потерпілих, а також, зважаючи на його негативний стан здоров`я та встановлення йому діагнозу у виді активної форми туберкульозу.

Крім визнання обвинуваченим своєї вини, пред`явлене йому обвинувачення повністю доводиться дослідженими в судовому засіданні доказами.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого за ч.2 ст. 187 КК України та призначив основне покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років 9 (дев`ять) місяців 10 днів з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок виніс суддя Олександр Калинюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.