Партнер Медведчука намагається стягнути борг з будівельної компанії «Мельник»

Господарський суд Івано-Франківської області розглядає позов ТОВ «Люнер» до ТОВ «Будівельна компанія «Мельник».

ТОВ «Люнер» намагається стягнути з будівельної компанії борг у розмірі 37,1 млн. гривень.

ТОВ «Люнер» просить суд вжити заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Мельник» і знаходиться у нього чи в інших осіб.

Мотивуючи подану заяву ТОВ «Люнер» вказує на те, що ТОВ «Будівельна компанія «Мельник» вчиняє активні дії направлені на реалізацію належного йому нерухомого майна, на даний час залишився один об`єкт нерухомості, який знаходиться в м. Івано-Франківську по вул. Галицькій, 139б. Крім того, усі оголошення про продаж нерухомого майна, які були активними на момент подачі першої заяви про забезпечення позову перенесені в архів, що свідчить про відчуження об`єктів нерухомості третім особам. Водночас, будь-яких дій щодо погашення боргу перед позивачем відповідач не вчиняє.

«За наявними у матеріалах справи документами неможливо встановити той факт, що за короткий період часу (з моменту звернення позивачем до суду і до моменту подачі другої заяви про забезпечення позову) відповідач відчужив практично всю нерухомість, що перебувала у його власності», - йдеться в ухвалі суду.

У суді вирішили, що будь-яких належних доказів до заяви на її обґрунтування позивачем не додано.

«Суд приходить до висновку, що заявником належним чином не обґрунтовано та не подано достатніх доказів на підтвердження того, яким чином не вжиття заходу забезпечення позову в майбутньому може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду за позовом заявника за умови його задоволення. У заяві про забезпечення позову викладені лише припущення заявника щодо ймовірності вчинення відповідачем заходів, які ускладнять або унеможливлять виконання судового рішення», - йдеться в ухвалі суду.

Ухвалу винесла суддя Тетяна Стефанів.

За даними Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Люнер» є житель Києва Белз Петро Павлович (на фото). Він контролює ТОВ «Люнер» через кіпрську компанію «Векслер Кепітал Лімітед».

У ЗМІ Петра Белза пов’язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Компанія Wexler Group купувала дизельне паливо, яке постачалось через скандальновідомий трубопровід «Прикарпатзахідтранс». Фірма Белза купує паливо у компанії Proton Energy, яка належить ізраїльському бізнесмену Нісану Моїсєєву. Журналісти проєкту «Схеми» у 2016 році зняли Віктора Медведчука у компанії з Нісаном Моїсєєвим після прильоту з Москви до Києва. У коментарях ЗМІ Петро Белз визнавав, що підтримує ділові стосунки з Нісаном Моїсєєвим. Однак, за його словами, з Віктором Медведчуком не знайомий.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.