На Івано-Франківщині планують відремонтувати дороги в рамках проєкту «Мале Карпатське коло»

У с. Славському Львівської області обговорили обговорили реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло: на шляху до державного інвестиційного проекту». Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Захід пройшов за участю заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, голови Укравтодору Олександра Кубракова, заступниці міністра економіки Ірини Новікової та представників-учасників проєкту. Івано-Франківщину представляв голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук.

Зазначимо, що наразі вже тривають консультації із представниками лісової галузі щодо вартості й напрямків майбутніх лісових автомобільних доріг та проектно-кошторисної документації на них. Також розпочато роботи на автодорозі місцевого значення Болехів-Козаківка у межах Івано-Франківської області протяжністю 19 км. Планується продовження робіт в 2021 році.

Минулоріч вже розпочато роботи із поточного-середнього ремонту дороги державного значення Р-21 на території Прикарпаття, загальною протяжністю 45 км.

Окрім того, передбачено розробку проектно-кошторисної документації на автошляху місцевого значення Козаківка-Сукіль в межах Івано-Франківської області та дороги загального користування місцевого значення Вишків-Сенечів.

«Реалізація проєкту «Мале Карпатське коло» дасть змогу не лише покращити транспортну інфраструктуру Прикарпаття, а й зробити його доступнішим та привабливішим для інвесторів та туристів», - заявив Андрій Бойчук.

Керівник області запевнив, що обласна влада всіляко сприятиме втіленню проєкту.

Нагадаємо, що у 2019 році проєкт отримав назву «Мале Карпатське коло», адже передбачав будівництво та реконструкцію автодоріг, які з’єднають три області, зокрема, діючі гірські курорти та туристичні магніти.