Ірина Магрицька отримала відзнаку від РНБО

2 лютого голова облдержадміністрації Андрій Бойчук від імені секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова вручив нагрудний знак “Захиснику України” Ірині Магрицькій.

«Це нагорода, яку Ірина Василівна отримала за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України, активну громадянську позицію та самовіддану гуманістичну діяльність», - наголосив очільник Прикарпаття.
Зазначимо, що Ірина Магрицька є дослідником теми Голодомору на Луганщині. За власною ініціативою побувала у майже 300 населених пунктах та записала свідчення очевидців Голодомору 1932–1933 рр. Згодом зібрані нею матеріали стали основою для книги "Врятована пам'ять" та фільму "Закляття безпам'ятства. Голодомор 1932–1933 рр. на Луганщині".
«Під час Революції Гідності Ірина Василівна була членом ради Євромайдану в Луганську. За свою активну громадянську позицію потрапила до «розстрільного» списку "ЛНР" під номером 23 – їй довелося шукати новий дім. І знайшла вона його тут, на Прикарпатті», - розповів Андрій Бойчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.