Прикарпатські «спрощенці» заплатять більше податків

Зміна розміру мінімальної заробітної плати вливатиме й на розмір ставки певних податків, про це на брифінгу нагадала платникам податків начальник Головного Управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

«Згідно з Законом про Держбюджет на 2021 рік, мінімальна заробітна з 1 січня цього року становить 6000 гривень, підвищився й розмір прожиткового мінімуму – тепер для працездатної особи він складатиме 2270 гривень. Відповідно, зросте й сума єдиного податку для підприємців-“спрощенців” І та ІІ груп, – наголосила керівник служби. – Тепер для підприємців I групи максимальна ставка єдиного податку, яка встановлюється органом місцевого самоврядування в розмірі не більше 10% прожиткового мінімуму, складатиме 227 гривень. Єдиний податок для ІІ групи встановлюється у межах до 20 % розміру мінімальної заробітної плати і відповідно складає до 1200 гривень. Оскільки, розміри ставок єдиного податку затверджуються рішеннями органів місцевого самоврядування, тому, відповідно, можуть різнитися для платників різних ОТГ».

Звернула увагу Ірина Столярик й на те, що мінімальний щомісячний платіж з ЄСВ тепер, замість минулорічних 1100 гривень, складатиме 1320 гривень. Адже базою для нарахування єдиного внеску теж є мінімальна зарплата.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.