В Івано-Франківську відбувся фестиваль «Коляда на Майзлях»

Через пандемію коронавірусу та запровадження карантинних обмежень міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях» відбувся переважно у режимі онлайн.

«Завдяки можливостям онлайн, ми змогли об’єднатися у коляді з цілим світом. І довели, що спільна молитва не має перешкод та кордонів. Адже мета цього фестивалю – об’єднання. Щиро дякую всім, дякую отцям та колективам за те, що підтримуєте і розвиваєте цю ідею», – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Загалом, у фестивалі взяли участь майже 3 десятки виконавців, серед них Тарас Компаніченко, «Мала Хорея козацька», «Шпилясті кобзарі». А також 13 іноземних колективів з Польщі, Німеччини, Бразилії, США, Ізраїлю, Канади.

Настоятель церкви Царя Христа монастиря оо. Василіян о. Артемій Новіцький також зізнався, що спершу хвилювався за проведення заходу.

«Зізнаюся, що це для мене перший фестиваль. Спершу злякався: думав, що три дні – це так багато. Але вони пролетіли для мене як одна мить. І зараз вже аж стає сумно, що він завершується. Дякую всім причетним, хто сприяв у трансляції фестивалю. Бо це не просто концерт – це молитва. Ми стали хоч трішечки краще. Бо колядки покликані змінювати нас на краще. Щиро дякую всім, хто допомогли нам вчинити цю молитву. І вірю, що наступного року більшою громадою зберемося вже на 13 фестивалі».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.