Перший приватний локомотив курсуватиме між Івано-Франківськом і Стриєм

Фото ілюстративне

«Укрзалізниця» в рамках запровадження урядового пілотного проєкту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування уклала перший договір про участь у проєкті. Про це повідомили у пресцентрі компанії.

Договір з першим партнером – ТОВ «Українська локомотивобудівна компанія» було підписано 16 грудня 2020 року.

Вказана компанія була допущена до участі у проєкті наказами Міністерства інфраструктури № 540 та № 791, якими також було визначено дільниці залізничних колій загального користування, де компанія розпочне реалізацію проєкту.

Серед них наступні дільниці: Стрий – Івано-Франківськ; Тернопіль – Шепетівка; Шепетівка – Калинівка 1; Старокостянтинів 2 – Гречани; Старокостянтинів 1 – Гречани; Старокостянтинів 2 – Калинівка 1; Старокостянтинів 1 – Калинівка 1; Гусятин – Ярмолинці – Гречани; Кам’янець-Подільський – Гуменці – Балин – Дунаївці – Ярмолинці – Гречани; Соснівка – Коростень; Сокаль – Клепарів.

На основі досвіду реалізації цього договору буде прийнято рішення про подальше впровадження проєкту допуску приватних локомотивів до роботи на українських залізничних коліях.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.