На Івано-Франківщині зафіксували зростання цін

У листопаді 2020 року порівняно із жовтнем 2020 року в Україні інфляція на споживчогому ринку становила 1,3%, з початку року – 4,1%, в області – 0,8% та 4,8% відповідно. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

У листопаді 2020 року приріст споживчих цін на 1,9–0,8% зафіксовано в усіх регіонах України.

«На споживчому ринку області в листопаді п.р. у порівнянні з жовтнем п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%. Найбільше (на 11,9%–5,5%) подорожчали цукор, яйця та овочі. На 3,5–1,6% зросли ціни на соняшникову олію, рис, продукти переробки зернових, хліб. Водночас на 5,4–0,7% подешевшали фрукти, безалкогольні напої, молоко, свинина, масло, сир і м’який сир (творог)», - йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизились на 0,4%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 1,8%. Разом з тим на 1,2% подорожчали тютюнові вироби.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 9,1% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 25,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,6% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил – на 2,3%.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.