Нагородили лауреатів премії імені Параски Хоми

19 листопада в обласному навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття відбулося вручення обласної премії імені Параски Хоми.

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей зазначив, що премія імені Параски Хоми є високою відзнакою у галузі аматорського образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва на Прикарпатті, яку присуджують обласна державна адміністрація та обласна рада.

«Ця премія заснована у 2018 році. Тож сьогодні маю за честь вручити високі нагороди нашим переможцям. Івано-Франківщина багата на талановитих та знаних творчих людей. На Прикарпатті відзначають кращі здобутки народних митців для того, щоб зберегти історичну пам'ять про них для майбутніх поколінь», - сказав Є. Фербей.

У номінації «Аматорське образотворче мистецтво» переміг художник Богдан Татарчук за серію творчих робіт «З думкою про Україну», а у номінації «Аматорське декоративно-ужиткове мистецтво» - майстриня із виготовлення ліжників Марія Рибчук, за збереження та популяризацію традиційного гуцульського ліжникарства.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.