Чоловік, який показував жінкам статевий орган, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові, який демонстрував статевий член трьом жінкам на вулиці міста.

Кримінальний проступок скоєно 1 лютого 2020 року близько 22:00 в районі перехрестя вулиць Сахарова-Коновальця.

«Чоловік почав демонструвати свій оголений статевий орган потерпілій, при цьому мастурбуючи. Троє жінок в пришвидшеному темпі руху направились в напрямку будинку № 103 вул. Є.Коновальця в м. Івано-Франківську та намагались відчинити двері під`їзду. В цей час обвинувачений, не припиняючи своїх хуліганських дій, підійшов до жінок, почав демонструвати свій оголений статевий орган потерпілим», - йдеться у вироку суду.

Будучи наляканими, потерпілі почали кричати та, відчинивши двері під`їзду, забігли до будинку. В цей час, обвинувачений продовжуючи свої хуліганські дії, виражаючись словами ненормативної лайки, намагався відчинити вхідні двері, які були заблоковані потерпілими, після чого місце вчинення кримінального правопорушення покинув.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за статтею 296 ККУ (Хуліганство).

Зазначимо, що обвинувачений раніше вже притягувався до відповідальності за згвалтування та сексуальне насильство (ст. 152, 153 ККУ). Був засуджений до 5 та 6 років позбавлення волі відповідно.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст.296 ч.1 КК України (на час вчинення кримінального правопорушення), та призначив покарання у виді штрафу в розмірі дев`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 15300 (п`ятнадцять тисяч триста) грн.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.