Учасник стрілянини біля «Пасажу Гартенбергів» відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який завдав тяжких тілесних ушкоджень іншому чоловікові на літній терасі бару «Пасаж Гартенберг».

Конфлікт стався 26 серпня 207 року близько 13.00 на літній терасі бару «Пасаж Гартенберг» по вул. Незалежності, 3 в м. Івано-Франківську.

Троє відвідувачів закладу завдали ударів іншому чоловікові. Будучи свідком вищевказаного конфлікту, з метою його подальшого припинення, у обвинуваченого виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень. Реалізовуючи свій злочинний умисел, обвинувачений взяв з власного автомобіля марки «ВАЗ 21010», рушницю марки «Сайга 410к», споряджену боєприпасами. У подальшому, він, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, перебуваючи біля незаскленої віконної рами літньої тераси зазначеного закладу, вистрілив в область грудей чоловікові.

Потерпілому було завдано важких ушкоджень шлунка, сілезінки, підшлункової залози, які є небезпечні для життя в момент спричинення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю. Пояснив суду, що 26.08.2017 року він маючи намір купити сейф для зброї, приїхав до ресторану «Пасаж», що знаходиться по вул. Незалежності, 3 в м. Івано-Франківську, де побачив скупчення чоловіків, які конфліктували між собою. Нікого з них він не знав. Мав намір припинити конфлікт, який тривав в середині тераси ресторану, взяв зі свого автомобіля рушницю та вистрелив один раз в напрямку потерпілого, після чого почали стріляти в нього і він відбіг, потерпілого він раніше не знав, жодних неприязних стосунків з ним не мав. Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчинення злочину, а також погоджується із кваліфікацією його дій, розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати.

Потерпілий в судове засідання не з`явився, однак належним чином повідомлявся судом про час та місце розгляду справи. Подав до суду заяву в якій просить справу розглядати без його участі, претензій до обвинуваченого не має, просить суворо його не карати.

Обставиною, що пом`якшує покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченого.

Обставин, що обтяжують покарання суд не знаходить.

При призначенні покарання суд враховує те, що обвинувачений вперше притягається до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, одружений, на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, негативно ставиться до вчиненого, думку потерпілого, який просить обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років. На підставі ст.75 КК України, звільнив від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк два роки.

Суд зарахував обвинуваченому на підставі ст.72 ч.5 КК України у строк покарання час перебування під вартою 27 березня 2019 року - один день, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач за участю прокурора Свірідова Д.І.

Нагадаємо, що 26 серпня 2017 у ресторані «Пасаж Гартенбергів» стався конфлікт між учасниками двох кримінальних угруповань. З одного боку - прихильники кримінального авторитета Ігоря Халаменди, з іншого - Анатолія Француза - сина колишнього керівника прикарпатського главка міліції Анатолія Француза. Конфлікт між групами осіб переріс у бійку і в подальшому - у стрілянину. Учасниками розбірок було близько 40 людей. Після стрілянини учасники розїхались на своїх автомобілях. Патрульна поліція затримувала їх по усьому місту.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.