Федорів: Сподіваюся, що Івано-Франківськ не ввійде до «червоної» зони

27 серпня голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів в рамках робочої поїздки відвідав Івано-Франківський фізико-технічний ліцей-інтернат, навчально-реабілітаційний центр, що у селі Угорники, і обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості обласної ради та ознайомився із готовністю цих навчальних закладів до нового 2020-2021 навчального року в умовах поширення COVID-19.

Віталій Федорів наголосив, що сьогодні головне завдання для всіх керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування – забезпечити санітарно-епідеміологічні вимоги згідно визначених нормативів головного санітарного лікаря України, Міністерства освіти і науки, керівництва держави щодо організації навчального процесу у відповідних рівнях епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«У всіх закладах, які ми сьогодні оглянули, рівень готовності є високий. Підготовка триватиме і надалі. Сподіваюся, що Івано-Франківськ не ввійде до «червоної» зони і ми зможемо з першого вересня розпочати навчання, адже це важливо і для вчителів, і для дітей», – зазначив Віталій Федорів.

Посадовець вчергове звернувся до жителів області щодо необхідності дотримуватися всіх вимог адаптивного карантину, «навчитися жити в нових умовах, оскільки ситуація в медичній галузі області є складною».

Віталій Федорів розповів, що наразі основне завдання в школах – забезпечити дотримання вимог щодо схеми руху, наявності антисептичних засобів та масок, проведення температурного скринінгу.

«Це непросте навантаження на заклади освіти, але керівники розуміють всю відповідальність і справляться з поставленим завданням», – запевнив він.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.