У Рожнятові планують спалювати небезпечні відходи

Фото ілюстративне

ТОВ «Нафтогазова компанія «Бангаз» планує облаштувати теплоелектростанцію для спалювання небезпечних відходів та виробництва електроенергії.

Планують спалювати увесь спектр відходів (крім радіоактивних відходів), що утилізуються шляхом спалювання при виділенні достатньої теплової енергії, щоб створити в котлі електростанції перегріту пару з енергетичними можливостями для обертання турбіни електрогенератора з потужністю понад 360 МВт/год, при цьому викиди від процесу не перевищують ГДК.

Читайте також: У Рожнятові планують утилізувати нафтові відходи

Виробничий процес відбувається по загально прийнятій схемі роботи ТЕС (теплоелектростанції – топка, котел, перегріта пара, турбіна, генератор тощо), але паливом є відходи, які згорають в спеціально пристосованій для цього топці.

Виробничі потужності планується розмістити на земельних ділянках по вилиці М. Рильського 50 та 50 А, смт. Рожнятів, Івано-Франківської області. Земельні ділянки під виробничі потреби знаходяться за межами (віддаль більше 3000м) житлових та промислових будівель смт. Рожнятів.

Добовий об’єм утилізації відходів складає до 500 тонн. Потужність ТЕС до 360 мВт/год.

Читайте також: На Яремчанщині планують побудувати величезне нафтогазосховище

Найбільший вплив на довкілля буде на повітряне середовище. Йдеться про викиди парів бензину, вуглеводнів фракції С12-С19, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, парів пропанбутану.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля необхідно надсилати до: Міністерство енергетики та захисту довкілля України, вул.. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035; контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки (gladun@menr.gov.ua; OVD@menr.gov.ua; тел. 044 206-31-40 та 044 248-23-43).

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» є житель Івано-Франківська Височанський Зіновій Михайлович та житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович.

ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» заснована у січні 2018 року. Статутний фонд становить 170 тисяч гривень. Фірма позиціонує себе як постачальник природного газу та електроенергії промисловим споживачам України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.