Мер Долини пов’язав землетрус з видобутком нафти і газу

1 червня зранку жителі Долини, Болехова та навколишніх сіл відчули невеликі поштовхи у своїх оселях. Про це повідомив міський голова Долини Володимир Гаразд.

«Відбувся землетрус силою 3,2 бали. За даними Головного центру спеціального контролю координати джерела землетрусу припадають на село Якубів на глибині 2 км.Пошкоджень будівель не виявлено, проте багато людей дістали страху і телефонують, запитують про причини такого явища», - сказав міський голова.

Читайте також: У Долині стався землетрус

«Хочу звернутися до науковців та фахівців у цій сфері, адже епіцентр землетрусу прийшовся якраз на зону активного нафтогазовидобутку (Якубів, Солуків, Підбережжя, Тяпче, Гошів, Яворів) на глибині близько 2 км, де власне і проходить активний забір нафти (газу). Мої знайомі експерти у цій сфері кажуть, що це може бути пов’язано із зміщенням пластів через утворення пустот у зонах активного викачування нафти. Крім того, останні роки нафтовики задля збільшення віддачі нафти активно практикують технологію гідрологічного розриву пластів (ГРП), що також може бути причиною землетрусу», - зазначив В.Гаразд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.