ФК «Прикарпаття» завершив сезон у Першій лізі

Для футбольного клубу «Прикарпаття» сезон завершено. Чемпіонат Першої ліги не буде дограний за регламентом у повному вигляді. Про це повідомили у Департаменті молодіжної політик та спорту Івано-Франківської ОДА.

Чемпіонат Першої ліги не буде дограний за регламентом у повному вигляді. Таке рішення було прийнято на Раді ліг ПФЛ, яке відбулося 21 травня на стадіоні «Оболонь Арена» в Києві. Шість клубів проголосували «за», 8 – «проти», один «утримався», а представники ще одного клубу були відсутні на зборах.

Учасники Ради ліг не змогли вирішити, в якому вигляді необхідно завершити чемпіонат Першої ліги. ПФЛ звернеться до кожного з клубів із опитуванням щодо формату завершення змагань: провести міні-турнір за підвищення в класі і за право залишитись у Першій лізі. Також розглядаються варіанти залишити поточне турнірне становище команд або анулювати результати сезону 2019/20.

Прийняте рішення згодом буде направлено на виконком УАФ для затвердження. Натомість клуби Другої ліги прийняли рішення не догравати решту матчів чемпіонату. Нагадаємо, що змагання у Першій і Другій лігах ПФЛ через карантин так і не поновилися після зимової перерви.

«Ми не бачимо сенсу відновлювати чемпіонат. Для кого ми будемо грати - для порожніх трибун? Якщо Прем’єр-лігу ще десь транслює телебачення, то у нас лише одну гру в турі показує XSPORT. Немає сенсу ризикувати людьми. Ми можемо розпочати, а через тур-два закінчити. Зараз будь-яку область можуть закрити в будь-який момент. Ми ж бачимо, що коронавірус не йде на спад. І це ще без масового тестування. Треба закінчувати в тому вигляді, який є наразі у турнірній таблиці - зі збереженням обміну між лігами, щоб все було чесно та прозоро. У таблиці заслужені результати – ніхто не скаже, що щось сфальсифіковано, чи хтось комусь щось заважав. Я розумію, що в деяких клубів амбіції перевершують. Але хто ж їм не давав грати?», - зазначив президент МФК «Прикарпаття» Василь Ольшанецький.

Нагадаємо, що за підсумками 19-ти зіграних матчів «Прикарпаття» займає 11-ту сходинку, набравши 20 залікових пунктів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.