Уряд виділив 70 мільйонів на будівництво біатлонного стадіону

20 травня на засіданні Кабінету Міністрів було підтримано Порядок та умови надання у 2020 році субвенції з державного бюджету міському бюджету м. Яремче (для Поляницької сільської ради) на будівництво сучасного біатлонного комплексу в с. Поляниця (Івано-Франківська область). Сума субвенції складає 70 млн грн. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Біатлоністи завжди приносять нагороди Україні на міжнародних змаганнях. Тому, така спортивна споруда європейського рівня вкрай важлива для нашої країни. Коли ми добудуємо другу чергу комплексу, то вже зможемо проводити там українські змагання та збори, щоб наші спортсмени не виїжджали закордон, а мали змогу тренуватися в рідній країні. А якісні об’єкти тільки сприятимуть більш успішним виступам наших спортсменів. Окремо хочу подякувати депутатам та Президенту федерації біатлону Володимиру Бринзаку за підтримку», - зазначив Вадим Гутцайт.

Гутцайт повідомив, що Поляницька сільська рада надіслала звернення щодо складнощів зі співфінансуванням будівництва комплексу.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що у нього є зауваження до цього рішення.

«Пропоную зазначити, що має бути здійснене коригування кошторисної вартості обєкту та визначення переліку робіт і послуг, які не зможуть бути надані. Ми маємо скоригувати кошторисну вартість даного інвестиційного об’єкту», - зазначив С.Марченко.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав посадовцям три дні для опрацювання остаточного варіанту цього рішення.

Зазначимо, що днями ОДА зменшила бюджетні призначення Управлінню спорту ОДА на видатки розвитку на створення сучасного біатлонного комплексу у сумі 100 млн. гривень.

Нагадаємо, що на тендері вартість будівництва першої черги біатлонного комплексу у Буковелі становила 148 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.