Марцінків: чому українці дотримуються умов карантину, а роми ні?

Міський голова Руслан Марцінків прокоментував останній скандал навколо примусового перевезення ромів з Івано-Франківська на Закарпаття.

«Мова йшла про конкретних осіб, які більше місяця не дотримувалися карантину. Деякі особи приставали до людей, вимагали кошти, ходили без масок і рукавиць, більше того проживали у нашому привокзальному сквері. Сьогодні постанова Кабміну забороняє не те, що проживати у скверах, але й гуляти у скверах і збиратися більше 2 осіб», - заявив Р. Марцінків в ефірі радіо «Західний полюс».

Читайте також: Аваков ініціював кримінальну справу проти Марцінківа

За словами Марцінківа, поліція звернулась до нього, щоб надати транспорт для осіб ромської національності, які прописані в Іршавському та Свалявському районах Закарпатської області, щоб доставити їх додому.

«Громадського транпорту нема, поїздів немає, автобусів нема, щоб ми допомогли у цьому напрямку. На оперативній нараді я можливо дещо емоційно, за що прошу вибачення. Незалежно від того, хто ці особи. Чому ми українці і американці дотримуються карантину, а деяким особам можна не дотримуватися карантину?», - запитав міський голова.

За словами Марцінківа, йдеться про групу з 20 осіб, серед яких діти, які також перебувають без нагляду, що суперечить правилам карантину. За його словами, ці особи займаються жебракуванням, що такоє є порушенням.

«Ми хотіли допомогти, поліція звернулась - ми дали транспорт. Я був здивований, коли частина осіб поїхали додому, а частина в останній момент відмовилася», - зазначив Р.Марцінків.

Марцінків став на захист місцевих поліцейських, які хотіли «зробити добру справу, оскільки було купа звернень на 102».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.