У перинатальному центрі проводять розслідування смертей породіль

Група експертів проводить розбір смертельних випадків, які сталися в обласному та міському перинатальних центрах. Про це повідомив заступник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

За словами В.Чемного, 29-річна жінка, яка померла у міському перинатальному центрі, була госпіталізована із супутніми захворюваннями, які могли загрожувати її родорозрішенню. Тобто, жінка не госпіталізована з приводу інфекційних захворювань. За словами В.Чемного, йде розбір цього випадку, про результати обіцяють повідомити на наступних брифінгах.

Зразки померлої жінки відправили у референс-лабораторію для підтведження коронавірусу. Також новонароджену дитину перевіряють на коронавірус. Дитина перебуває на апараті штучної вентиляції легень, її стан важкий.

За словами В.Чемного, усі медики, які контактували з померлими породілями, пройшли експрес-тести. Тести не виявили коронавірусу. Планують провести ПЛР-діагностику усіх медиків, які контактували з померлими жінками.

Нагадаємо, що в Обласному та міському перинатальному центрі померли три жінки. У двох померлих лабораторно підтвердили коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.