Марія Бойко: проводимо локалізацію вогнища коронавірусної інфекції

У міському перинатальному центрі у породілі підтвердили коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це повідомила начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

За її словами, вагітна перебуває у закладі більше ніж тиждень, при поступленні у неї було ГРЗ, були проведені дослідження і призначене лікування від пневмонії.

Результати двох швидких тестів були від’ємними. Були відібрані зразки для ПЛР-дослідження, які підтвердили діагноз коронавірус.

«Стан жінки задовільний. Вона перебуває у міському перинатальному центрі в ізольованій палаті, отримує все необхідне лікування», - сказала Марія Бойко.

Наразі встановлюється все коло людей, яке з нею контактувало. Воно обмежене медичними працівниками, оскільки медзаклад перебуває на карантині.

Читайте також: Стали відомі подробиці смерті породілі в Івано-Франківську

«Для того, щоб зрозуміти: яка у нас є ситуація, вводиться тестування усіх медичних працівників міського клінічного перинатального центру швидкими тестами на визначення імуноглобулінів М та G до коронавірусної інфекції. Ми цю роботу проводимо, щоб не просто встановити коло контактних осіб, але й провести такий зріз стану інфікування медичних працівників, щоб своєчасно відсторонити їх від роботи. І таким чином, проводимо заходи, щоб локалізувати вогнище коронавірусної інфекції», - зазначила М.Бойко.

За словами М.Бойко, одна лікарка Міського перинатальному центрі зараз лікується в Обласній інфекційній лікарні з підозрою на коронавірус.

Нагадаємо, що 29 та 30 березня в Обласному перинатальному центрі померли дві жінки. 1 квітня померла жінка у Міському перинатальному центрі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.