На Кадобнянському родовищі планують видобуток нафти та газу

Акціонерне товариство «Укргазвидобування» планує розпочати геологічне вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу Кадобнянського родовища.

В межах планованої діяльності передбачається розвідка покладів вуглеводнів, у тому числі дослідно-промислова розробка родовища з метою геолого-економічної оцінки та затвердження запасів вуглеводнів ДКЗ України з подальшим видобуванням (промислова розробка родовищ).

«Метод розробки родовища – на виснаження, режим – газовий. Кінцева продукція – підготовлена до споживання нафта, природний газ, конденсат. Роботи на ділянці надр здійснюватиме – філія ГПУ «Львівгазвидобування» АТ «Укргазвидобування». Об’єкт існуючий, наявні документи дозвільного характеру. В разі відкриття покладів вуглеводнів, розробка родовища буде здійснюватись у відповідності до Правил розробки родовищ. Буріння свердловин здійснюватиметься верстатом з дизельним приводом наявної потужності», - йдеться у повідомленні підприємства.

В адміністративному відношенні Кадобнянське родовище розташоване на території Калуського та Долинського районів Івано-Франківської області України. В межах родовища розвинута сітка водотоків, яка представлена річками Сукіль та Свіча з їхніми притоками.

Площа ділянки надр 21,17 квадратних кілометрів; родовище знаходиться у геологічному вивченні та дослідно-промисловій розробці.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності необхідно надсилати до: відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Міністерства енергетики та захисту довкілля України: поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-23-43, e-mail: gladun@menr.gov.ua; ОVD@menr.gov.ua контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.