АМКУ виявив змову під час закупівлі у Галичі

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 25 квітня 2024 року прийняла рішення про наявність змови між ПП «Ліс-буд» і ПП «Новбуд» під час їх спільної підготовки та участі у відкритих торгах на закупівлю робіт «Облаштування велосипедної та пішохідної доріжок набережної річки Дністер від пішохідного мосту до вул. Данила Галицького в м. Галич (Капітальний ремонт)», проведених у 2021 році Галицькою міською радою.

Очікувана вартість закупівлі 3 272 820,00 гривень.

«Відділення довело, що ПП «Ліс-буд» та ПП «Новбуд» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ПП «Ліс-буд» на 34 000 грн, а ПП «Новбуд» на 9 000 грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.