В Івано-Франківську заочно засудили поліцейського з Луганщини, який перейшов на бік ворога

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Красного Луча (Хрустальний), який вчинив державну зраду.

У 2014 році обвинувачений добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ЛНР», де в подальшому і проходив службу на різних посадах.

«Громадянин України, перебуваючи на службі у незаконних збройних формуваннях терористичної організації т.зв. «ЛНР», допомагав представникам окупаційної влади у проведенні обшуків та фільтраційних заходів з проукраїнським налаштованим населенням на тимчасово окупованій території Луганської області та близькими родичами військовослужбовців Збройних Сил України, які мешкають в тимчасово окупованому місті, з метою встановлення відомостей військового характеру щодо підрозділів Збройних Сил України, зокрема ідентифікації військовослужбовців на місцевості у зоні бойових зіткнень з збройними силами російської федерації, на території Луганської та Донецької області», - йдеться у вироку суду.

У ході досудового розслідування встановлено, що не пізніше ніж з 02.07.2023 і по сьогоднішній день громадянин України є працівником т.зв. «МВД ЛНР».

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 15 (п`ятнадцять) років.

Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту його фактичного затримання для виконання даного вироку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.