У ЦМКЛ Івано-Франківська презентували нове обладнання

27 лютого в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні на вул. Мазепи відбулась презентація нових мікроскопу та лазера. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Їх придбано в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, метою якої є поліпшення медичних послуг та збільшення якісного медичного обладнання.

«Новий мікроскоп - це дуже важливий пристрій для офтальмолога, адже йому потрібно чітко, у хорошому контрасті і значному збільшенні бачити елементи ока і інструменти, якими проводиться операція, адже рахунок іде на долі міліметра! Наявність хірургічного, повністю автоматизованого мікроскопа та нового лазера дозволяють з більшою впевненістю, точністю і майстерністю виконувати операції на кришталику при катаракті, операції з приводу глаукоми, а в перспективі навіть операції на сітківці!», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У ЦМКЛ Івано-Франківська презентували новий томограф

У ЦМКЛ планують створення провідного офтальмологічного підрозділу, з використанням широкого спектру операційних втручань.

Нагадаємо, що обладнання придбали за 4,5 млн. гривень. Кошти отримали за рахунок операційної програми «Румунія - Україна 2014-2020» підписаної між Кабінетом міністрів України та Європейською комісією.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.