У ЦМКЛ Івано-Франківська презентували новий томограф

18 лютого в Центральній міській клінічній лікарні в рентгенвідділенні відбулась презентація нового комп’ютерного томографу, виготовленого в Японії.

Два роки тому міська лікарня подала документи на участь у непроектному гранті уряду Японії. Виграли цей конкурс та отримали пакет дороговартісного рентгенівського обладнання – комп’ютерний томограф, виготовлений в Японії на заводі Кенон в 2019 році, також інше діагностичне ендоскопічне обладнання – бронхоскоп, монітор пацієнта та гастроскоп.

«Зараз ми готуємось до впровадження медичної реформи, і робимо це максимально доступними методами. Найважливіше в цих оновленнях – якісне медичне обладнання, кваліфікованих лікарів, а також належні умови перебування пацієнтів у медзакладах», – поділився враженнями міський голова Руслан Марцінків.

Реалізація непроектного гранту уряду завершилась встановленням томографа в рентгенвідділенні на першому поверсі корпусу 3, навчанням персоналу спеціалістами Кенон та отриманням державної ліцензії на право використання його в КНП «ЦМКЛ». Бронхоскоп, монітор пацієнта та гастроскоп встановлені у корпусі 4 на першому поверсі у поліклінічному відділенні.

«Сьогодні величний день для нашої лікарні, тому що ми запустили в дію ще одну тяжку і важливу техніку, дякуючи співпраці між нашим міською владою з японським урядом. Ми вже завершили налаштування і ввели в дію новий японський комп’ютерний томограф, який має різні можливості діагностики пацієнтів для якісних медичних послуг», – розповів директор Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Завідувач рентген відділення Ігор Соколовський розповідає, що особливість томографу полягає в тому, що його діагностика дуже тонка, а доза опромінення пацієнта така сама як при звичайній флюорографії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.