Марцінків доручив готуватися до коронавірусу

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив медикам готуватися до реагування на поширення коронавірусу.

«Питання поширення коронавірусу в нашій країні - це лише питання часу. Адже, розуміємо, що часто епідемія приходить звідки не чекаємо. Тому варто опрацювати питання готовності і наших медичних закладів та лікарів до випадків захворювання у місті. Зокрема дав доручення визначити на комісії ТЕП і НС питання першочергового реагування та діагностики вірусу. Важливо, щоб лікарі вміли вчасно діагностувати інфікованих та надати допомогу», - написав Р.Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

Начальник Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко наголосила, що у медзакладах наявні пристрої для діагностики, а лаборанти вміють правильно відібрати матеріал на аналіз. Також, за її словами, обласна інфекційна лікарня обладнана спеціальними боксами для лікування таких хворих. Це абсолютно ізольовані палати з окремим входом.

«Насправді, підстав для паніки нема, адже смертність не перевищує 1,5 - 2%. Та все ж треба бути готовими. Адже готові - значить озброєні!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.