Міносвіти змінить систему фінансування університетів

20 лютого заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний відвідав Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

«Основним питанням робочої зустрічі було питання реформи системи управління та фінансування закладів вищої освіти, яка розпочалася з 1 січня 2020 року. Під час зустрічі з керівництвом університету, викладачами та студентами він відзначив кращі результати діяльності Прикарпатського університету та поінформував, що відповідно до цих показників Міністерство збільшило державне фінансування для університету на поточний рік», - йдеться у повідомленні пресслужби ПНУ.

Єгор Стадний розповів і про інші критеріїв, які дозволяють закладам вищої освіти отримати більше коштів від держави. Це, зокрема, регіональний коефіцієнт, показник масштабу університету, контингент ваги та показник зайнятості студентів після закінчення вишу.

«З 2020 року Міністерство освіти і науки починає фінансувати університети не просто за кількість студентів, які в них навчаються, а за результати роботи, які вони мають. Університети, які мають науку у себе, мають замовлення на дослідження і мають міжнародні гранти – це неодмінна ознака сильних шкіл, неодмінна ознака сильних науковців-викладачів і ми використовуємо ці показники як один із критеріїв для державного фінансування», – зазначив Єгор Стадний.

Читайте також: Два прикарпатські університети отримають більше коштів

«Ми враховуватимемо, скільки випускників працюють на посадах, що вимагають вищої освіти. У закладів, після яких реалізувалась більша кількість випускників – й буде більше коштів. Те, як реалізуються випускники на ринку праці – це одна із ознак якості освіти», – пояснив заступник міністра.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.