ОДКЛ придбала веновізор за кошти благодійників

13 лютого онкогематологічне відділення обласної клінічної лікарні отримало сучасне обладнання – веновізор. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Цей прилад дозволяє точно визначити розташування вен, що не тільки покращить та вдосконалить роботу медичного персоналу, але, що головне, полегшить біль маленьким пацієнтам при внутрішньовенних процедурах.

«Робити різні маніпуляції дітям – це завжди важче, - каже завідувачка онкогематологічного відділення ОДКЛ Алла Іваненко, - особливо коли дитина перелякана і стомлена тривалим і болісним лікуванням. Цей прилад для нашого відділення – не просто потреба, це наша мрія, адже придбати його самим нам було б не під силу. Тому ми дуже вдячні, - каже завідувачка, - меценатам, волонтерам і всім небайдужим, хто долучається до того, щоб такий важкий процес одужання наших діток став легшим і ефективнішим, а якість життя на цьому етапі - кращою».

Кошти на прилад збирали у межах проєкту «На шапку». Впродовж літа й осені 2019 року. На території Палацу Потоцьких відбулося 9 благодійних концертів. Крім того, до акції долучилися батьки та педагоги, які 1 вересня відмовилися від квітів, натомість пожертвували кошти на добру справу. Загалом вдалося зібрати 88300 гривень.

«Всі музиканти брали участь у проєкті на безгонорарній основі. Всього в нас виступило понад 30 сольних виконавців та гуртів, – каже співорганізаторка проєкту «На шапку» Людмила Лінник.

Як розповіла ще одна співорганізаторка цього проєкту Леся Качурова, саме придбання веновізора виявилося нелегкою справою. Щоб підшукати оптимальне співвідношення «ціна-якість», долучилися волонтери з Китаю та Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.