На Верховинщині презентували фільм про Параску Плитку-Горицвіт

У Будинку культури с. Криворівні Верховинського району відбулася презентація фільму про Параску Плитку - Горицвіт «Портрет на тлі гір» режисера Максима Руденка. Про це повідомили у Верховинській РДА.

Режисер фільму Максим Руденко розповів про роботу над документальним фільмом, яка тривала близько 4 роки. Зокрема, в даній стрічці, завдяки старанням режисера Максима Руденка, а також односельчан Параски Плитки-Горицвіт, митців с. Криворівня, вдалося доторкнутися» до таємничої історії життя співця рідного Гуцульського краю. Окрім того, фільм ще й показує «портрет» усього села, адже головними героями стрічки стали місцеві жителі, які особисто знали легендарну Параску Плитку–Горицвіт.

Тренер Верховинської ДЮСШ (із стрибків на лижах з трампліну) Василь Прокоп’юк, який знявся в документальні стрічці Максима Руденка «Портрет на тіл гір», розповів чимало цікавих фактів з життя місцевої легенди - Параски Плитки–Горицвіт.

Василина Харук, яка опікується літературно-меморіальним музеєм Параски Плитки – Горицвіт, зачитала автобіографічні вірші про життя легендарної односельчанки.

Зазначимо, що Параска Плитка-Горицвіт легендарна місцева жителька, зв’язкова УПА (псевдо – Ластівка) і борчиня за волю України. Параска Плитка Горицвіт – художниця, письменниця, фольклористка, етнограф, фотограф, казкарка та народний філософ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.